Doe mee met JOS

Doe Mee Met JOS (Jeugd Op Sport) heeft als doel om kinderen van 4-18 jaar uit Alblasserdam die wel willen sporten maar het niet (meer) kunnen betalen toch de mogelijkheid te geven om te sporten.

We[i] weten dat er in Alblasserdam zeker 300 kinderen zijn waar thuis het geld niet is om te sporten. Terwijl sporten zo belangrijk is voor kinderen. Nieuwe vrienden maken,  beter in je vel zitten en gezond zijn, zijn zomaar wat voordelen van sport.

Voor die 300 kinderen kan JOS wat betekenen. JOS wil deze kinderen en jongeren de mogelijkheid geven om te sporten. Ook sportkleding en benodigd sportmateriaal komt in aanmerking voor vergoeding.

Wie komt in aanmerking? Kinderen tussen de 4 en 18 jaar waar thuis:

- De bijdrage van Stichting Leergeld al opgaat aan andere dingen

- Het financieel tegen zit maar er wel een sportwens is (dit kan wat Jos betreft ook raakvlak hebben met andere vrijetijdsinvulling zoals Scouting. We bekijken dit per aanvraag)

- De aanvraag bij Stichting Leergeld te lastig wordt gevonden (JOS helpt daarbij)

 

Hoe gaat het in zijn werk:

· Voor kinderen: U wil weten of uw kind in aanmerking komt: bel of Whats-app met Marc 06-  58741997 Mailen kan ook: doemeemetjos@outlook.com

· Voor jongeren tot 18 jaar: jij wilt weten of jij in aanmerking komt: bel of Whats-app met Marc: 06-58741997 Mailen kan ook: doemeemetjos@outlook.com

· Marc bespreekt samen met u de mogelijkheden.

· Als u in aanmerking komt voor Stichting Leergeld, kan Marc help met de formulieren die nodig zijn. Betaling van contributie en/of sportmateriaal gaat vervolgens via Stichting leergeld.

Voor meer informatie over Stichting leergeld kunt u zelf ook vast kijken op de site.  

https://leergelddrechtsteden.nl/ouderinfo/

· Komt u niet (meer) in aanmerking voor Stichting Leergeld en wel voor JOS?Marc zorgt dat de sportvereniging stuurt ons een factuur stuurt. Voor de aanschaf van de sportmaterialen wordt gezorgd.   

[i] JOS is een samenwerkingsproject van diverse organisaties en komt voort uit het Sportakkoord Alblasserdam. Nog meer weten over JOS? Neem contact op met Corinne Derks van Jeugd-Punt: 06- 28509469 of mail cd@Jeugd-Punt.nl  Bezoekadres: Randweg 104 Alblasserdam